SD: Ispitati dešavanja u Ulcinju, sa ili bez 15. mandata, SD može sarađivati samo sa proevropskim suverenističkim partijama

Iz poštovanja prema našem prijatelju, gospodinu Mehmedu Zenki, koji je zatražio naš jasan stav povodom dešavanja u Ulcinju u vezi sa postojanjem navodnih neregularnosti koje prate izborni proces, imamo potrebu da se još jednom oglasimo. 

Opet pozivamo nadležne državne organe da profesionalno i bez upliva i uticaja “sa strane” hitno ispitaju kompletan slučaj u vezi sa spornim snimkom. Svako odugovlačenje stvara nepotreban dodatni pritisak i tenzije, a nezakoniti pritisci, ukoliko ih ima, su nedopustivi, i potrebno ih je najstrože sankcionisati. 

Demokratski izbori, bez političke korupcije, jesu i uvijek će biti jedina opcija za Socijaldemokrate. Isto važi i za partije sa kojima koaliramo: proevropske partije suverenističke odnosno državotvorne orijentacije su naši jedini partneri. Sa ili bez 15. mandata naše koalicije, možemo biti parneri u vršenju buduće lokalne vlasti isključivo sa političkim subjektima gorenavedene političke orijentacije. 

Mi smo uvijek spremni za fer izbore, pa ko što ponese. Ali nikad nijesmo spremni na trgovinu demokratskim načelima i principima koje smo gradili prethodnih nekoliko decenija, a pod ovim partiskim imenom poslednjih 6 godina, što naš prijatelj Meto, uvjereni smo, dobro zna. Uostalom, sa njim i ljudima poput njega, dokazanim patriotama, ostajemo istinski prijatelji, nezavisno od toga hoćemo li ili nećemo politički sarađivati u jednoj lokalnoj upravi. 

Na kraju još jednom pozivamo sve političke aktere da doprinesu spuštanju tenzija, i da ne dozvole da se vrši bilo kakav nedozvoljeni pritisak na građane, kako bi im bilo omogućeno da na fer i demokratski način izraze svoju volju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *