SD: Javni poziv za Montenegro Works raspisan bez kriterijuma

Nedopustivo je to što je javni poziv za odbor direktora čuvenog Montenegro Works preduzeća raspisan bez ikakvih kriterijuma i referenci, čime je otvoren prostor za manipulacije i netransparentnu proceduru angažovanja Odbora. Drugim riječima, preduzeće Montenegro Works, koje će faktički imati monopol nad kontrolom rada svih ostalih državnih preduzeća, će formirati odbor direktora javnim pozivom u kome se ne vidi ni kakvo iskustvo, niti kakvo obrazovanje se traži, osim što se traži “liderstvo i vizija…”, šta god to značilo. Na kraju krajeva, kriterijumi za angažman se ne mogu ni znati kad je konkurs raspisan prije nego je uopšte donesen statut Preduzeća!

Formiranje kompanije Montenegro Works, koja će kontrolisati rad državnih preduzeća iako je to posao Ministarstva, te ovakav način
formiranja odbora direktora, jasno pokazuju da se nastavlja sa populizom i ekonomskim potezima koji nemaju ni logike niti su razrađeni i pripremljeni. Ovako, sve liči na oglas za neki tinejdžerski startap: “Treba nam neko super kreativan. Ako si ti taj – javni nam se!”. Nažalost, naši ministri izgleda i misle da osnivaju neki startap, a ne državno preduzeće, pa će očigledno, i ono funkcionisati taman kao sve do sad: Imamo ga, a bolje da ga nemamo.