SD: KAKVA VLADA, KAKVI BAKRAČI!

Crna Gora će, kako smo na Twitter-u obaviješteni nakon sastanka mandatara sa predsjednicima stranaka nove većine, dobiti “ekspertsku” Vladu.

Kako će ta Vlada personalno da izgleda, ko je taj ko će procjenjivati da li je neko ekspert ili ne i na koji način, još ne znamo. Ne znaju, izgleda, ni oni koji je formiraju. Ali jedno je evidentno – i pored priče da samo jedna lista ima toliko eksperata da formira dvije Vlade, izgleda da eksperata fali. Zato će, prema najavama mandatara, nova Vlada imati 12+1 eksperta jer je i mandatar ekspert koji, kako kaže, ne duguje niti jednom političkom subjektu ništa, nego je sam, uz pomoć bogorodice, dobio izbore. “Ekspertska” Vlada će biti  i bez potpredsjednika što je novitet na evropskoj i svjetskoj političkoj sceni. Trčaće nova Vlada na 200, a možda i na 400m, odnosno dana, koliko joj je “građanski orjentisan” mandatar, nakon dogovora u ambasadama i sa svojim medijskim i finansijskim pokroviteljima, ograničio mandat.

Tako je crnogorska javnost, nakon dva mjeseca mrcvarenja i tragikomedije sa podjelom resora dobila “ohrabrujuće” vijesti. Dobićemo Vladu “eksperata” koju dio partija nove većine ne podržava, ali će glasati za istu. Jeste da je nakon sastanka gdje je, kako smo obaviješteni, sve glatko prošlo, jedan od lidera nove većine govorio o “masnim lažima druge familije”, da je gostujući na RTCG drugi od lidera iste te većine govorio o prevari birača koji su glasali partije i njihove predstavnike, a ne eksperte, ali ništa od toga nije bitno. Mandatar se oglasio na Twitter-u i to građanima Crne Gore treba da bude dovoljno da više ne brinu za svoju budućnost.

Lagali bismo kad bismo rekli da nas ovo, od partija koje čine novu većinu, iznenađuje. Naprotiv, sasvim je očekivano. I kao što reče treći od lidera iste te većine, ako je išta dobro što su izvojevali pobjedu na izborima, to je što su prekinuli celibat četvrtog lidera navedene većine. A taman smo se prepali da bi, shodno dejstvovanju u protekla dva mjeseca, mogao da se zamonaši pošto, kako mandatar kaže, u Vladu neće nijedan od njih.

Vlada još nije formirana, a kad će ne znamo. Do tada se, poštovani građani, bavite medijskim prepucavanjem partnera u parlamentarnoj većini. Tražili ste, gledajte, rijaliti je tek počeo.