SD: Kazniti protivzakonitu interpretaciju himne Crne Gore

Povodom protivzakonite interpretacije himne Crne Gore ispred Hrama Hristovog vaskrsenja, 6. januara tokom Badnje večeri, Socijaldemokrate pozivaju nadležne organe da shodno Zakonu o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore kazne organizatora događaja, kao i fizičko lice koje je istu izvelo.

<<<Skandalozna interpretacija crnogorske himne: Jedina si za slobodu ti ostala srpskom rodu<<<

Podsjećaju da je članom 29 navedenog Zakona propisano da će se novčanom kaznom od 1.000 eura do 20.000 eura kazniti za prekršaj pravno lice, ako u tekstu ili melodiji Himne prilikom izvođenja izvrši bilo kakvu izmjenu (član 22 stav 2); izvodi Himnu na način i u prilikama koji vrijeđaju ugled i dostojanstvo Crne Gore (član 25). Za prekršaj iz stava 1 ovog člana kazniće se novčanom kaznom od 300 eura do 2.000 eura odgovorno lice u pravnom licu. Za prekršaj iz stava 1 ovog člana kazniće se fizičko lice novčanom kaznom od 300 eura do 2.000 eura.

“Nažalost, svjedoci smo kontinuiranog djelovanja u pravcu urušavanja državnog identiteta Crne Gore i temeljenih vrijednosti građanske, sekularne i antifašističke Crne Gore i ćutanja nadležnih organa na takve opasne svjesno planirane pojave”, navodi SD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *