SD: Mediji predstavljaju ključni stub demokratskog društva

Ovaj dan je prilika da odamo posebno priznanje novinarima koji svakodnevno posvećeno rade na informisanju javnosti, suočavajući se sa brojnim izazovima koje njihov posao nosi, poručili su Socijaldemokrate Crne Gore.

Oni su ocijenili da država mora omogućiti bolje uslove rada novinarima.

„Mediji, svojim kvalitetnim i nepristrasnim izvještavanjem, predstavljaju ključni stub demokratskog društva. Njihova uloga nije i ne smije biti samo prenošenje vijesti, već odbrana istine i glas onih koji se, inače, ne bi čuli. Zato ohrabrujemo sve novinare da se još jače, snažnije bore za istinu, poseban akcenat stavljajući na istraživačko novinarstvo“, kazali su.

Poručili su da novinari i dalje rade u nedovoljno dobrim uslovima te da su i dalje, kako su naveli, izloženi brojnim napadima, pa čak i fizičkim.

Dodali su da zbog toga država, ali i svi koji sudjelujuju u medijskom prostoru Crne Gore, moraju dati, kako su naveli, još veći doprinos poboljšanju uslova u kojima novinari rade“, dodali su.

„Na kraju, ali ništa manje važno, svjesni smo činjenice da novinari u Crnoj Gori rade izuzetno težak i odgovoran posao, za šta su, nažalost, apsolutno nedovoljno plaćeni. Zato ćemo, kao i do sad, podržavati svaku aktivnost u cilju ekonomskog osnaživanja novinara, cijeneći da, za posao koji obavljaju, moraju biti adekvatno plaćeni”, navode Socijaldemokrate u čestitci“, zaključili su.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *