SD: Ministarstvo prosvjete za godinu dana od najboljeg do najgoreg

Ministarstvo prosvjete za godinu dana je, pod rukovodstvom Vesne Bratić, došlo od jednog od najbolje ocijenjenih ministarstava do najgoreg, prema najnovijem istraživanju CGO. Naime, prema svim relevantnim istraživanjima sprovedenim nekoliko godina unazad, Ministarstvo prosvjete bilo je u samom vrhu po ocjeni kvaliteta rada, a sada je: ne ni na pretposljednjem, nego na posljednjem mjestu!

Takav drastičan pad dovoljno govori o tome kako većina građana percipira rad Vesne Bratić, koja je bez sumnje najgori ministar prosvjete ne samo ove godine, već i u istoriji Crne Gore. Do takve “titule” nije je dovela samo činjenica da ovaj resor bilježi katastrofalno nazadovanje u mračni srednji vijek, već i činjenica da je to nazadovanje proizvod namjere da se ovaj resor uništi.

Primjer u moru takvih, jeste današnja informacija da Vesna Bratić sistematski i temeljno, nakon što je na čelo škola postavila ekstremiste, i u školske odbore uvodi lica koja su povezana sa crkvom, a koja, kako se može pročitati, imaju osnovnu školu. A premijer, umjesto da ovakvu sramotu od rada u resoru notira, uporno daje javnu podršku Bratićevoj. Pa je sasvim jasno: nije do nje, nego do onoga ko je tu drži i ko je jednako loše ocijenjen. I zato taj neko mora da ode. Odmah.