SD: Mišljenje HRA o ugovoru sa SPC još jedan pokazatelj štetnih namjera Abazovića

NVO Akcija za ljudska prava (HRA) dostavila je predsjedniku Crne Gore i premijeru prijedloge za izmjene odredbi ugovora sa SPC.

S obzirom da se političkim subjektima, od strane premijera, konstantno spočitavalo da namjerno dižu tenzije i da sve to rade zarad uskopartijskih interesa, vjerujemo da mu je ovo mišljenje stručnog tima HRA došlo kao hladan tuš. Oni su, manje-više, naveli iste zamjerke koje, sve ovo vrijeme, predstavnici Socijaldemokrata navode kao sporne u ugovoru.

Dakle, ne samo politička, već i isključivo stručna javnost vide isto kao i mi – da je neophodno izmijeniti odredbe kojima se SPC garantuju javno-pravna ovlašćenja, obećava da se bezbjednosne mjere u objektima i drugim prostorima u vlasništvu SPC neće primjenjivati bez saglasnosti crkvenih vlasti, ograničava pravo na obraćanje sudu u postupku donošenja odluka disciplinske prirode i vjersko obrazovanje predviđa na drugačiji način od zakona. I njima je, svakako, kao i nama, sporan sadržaj u preambuli ugovora kojom se na brutalan i očigledan način falsifikuju istorijske činjenice.

Dakle, da budemo načisto. Mišljenje pravnog tima HRA samo je još jedan od pokazatelja, ne samo pravne neusklađenosti ugovora sa Ustavom i zakonima, nego i krajnje štetnih namjera Abazovića koji od starta igra po notama onoga kome služi, Aleksandra Vučića. Baš zato Abazović i broji posljednje dane na poziciji premijera Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *