SD: Nadležni da provjere da li u postupanjima ministra Miljanića ima nezakonitih radnji

Socijaldemokrate pozivaju nadležne organe da što hitnije utvrde autentičnost snimaka objavljenih na mportalu, te da utvrde da li u postupanjima ministra bez portfelja, Zorana Miljanića, ima nezakonitih radnji.

Naime, na snimcima koje je javnost imala priliku da čuje, navodi se da je ministar Miljanić, sa poslanikom CIVIS-a, dr Srđom Pavićevićem, u zamjenu za dva televizora od 55 inča spriječio ili usporio istragu protiv sportskih kladionica “Lob” koju je pokrenula Uprava za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma.

Sve ovo ima još veću težinu ako imamo u vidu da je Miljanić u Vladi zadužen za borbu protiv korupcije pa bi, u slučaju da se utvrdi istinitost ovih tvrdnji, on hitno morao podnijeti ostavku ili biti smijenjen. U suprotnom, cijenimo da je najviše u njegovom interesu da se što prije utvrde činjenice i puna istina o pomenutom slučaju. 

Još jednom, Socijaldemokrate pozivaju nadležne državne organe na hitnu reakciju, kako u slučaju ministra Miljanića, tako i u slučaju ostalih lica koja se pominju u tekstu i objavljenim razgovorima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *