SD: Nadležni da reaguju, pritisak Demokrata na novinarku Nikčević nedopustiv

Pritisak koji Demokrate vrše na novinarku RTCG-a Tamaru Nikčević je nedopustiv.

Do sada je nezabilježeno da je jedna partija vlasti, partija čiji je predsjednik ujedno i predsjednik Parlamenta Crne Gore, na ovako nedopustiv način maltretira i targetira nekog novinara. Da stvar bude još gora, otišli su korak dalje, podnoseći tužbu protiv gospođe Nikčević.

Demokrate, naime, Tamaru Nikčević optužuju zbog iznijetih uvreda na račun njihove partije, tvrdeći da je postojala jasna namjera da se toj partiji nanese šteta. O postojanju namjere dovoljno govori činjenica da se radi o privatnom razgovoru novinarke sa gostom, koji nije emitovan, te da je javnost sa sadržajem istog upoznata, gle čuda, tako što su ga Demokrate objavile. Da stvar bude gora, video zapis koji su Demokrate objavile pribavljen je nezakonito, tajnim snimanjem nečijeg privatnog razgovora, što svakako podliježe odgovornosti i uvjereni smo da će novinarka Nikčević pravdu u ovom slučaju potražiti pred zakonom.

Ovakvo ponašanje predstavlja neprimjereno i nedopustivo vršenje pritiska i crtanje mete na gospođu Nikčević i medijsku kuću kojoj pripada. Ovom prilikom apelujemo na nadležne organe, kao i na diplomatske predstavnike u Crnoj Gori, da što hitnije reaguju i novinarki Nikčević pruže zaštitu i potrebnu pomoć.