SD: Nadležni organi da se ne brukaju, već da omoguće nesmetano održavanje izbora u Šavniku

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su nadležne organe, tužilaštvo i policiju, odnosno MUP, da umjesto “polemisanja preko medija ko je odgovorniji za blamažu i nesposobnost države da više od mjesec dana obezbijedi održavanje izbora na dva biračka mjesta, preuzmu sve zakonom predviđene radnje kojima bi omogućili nesmetano održavanje izbora” u Šavniku.

“To bi značilo i da se onima koji vrše krivična djela protiv izbornih prava onemogući opstrukcija izbornog procesa i da se oni privedu pravdi i odgovaraju pred zakonom”, istakli su iz SD-a.

Istovremeno, dodaju, kao jedno od dostignuća aktuelne Vlade bez legitimiteta može biti da “lokalne izbore u Šavniku kandiduju za Ginisovu knjigu rekorda kao najdugotrajnije izbore u nekoj lokalnoj samoupravi”.

“Na kraju podsjećamo i na to da su, od tri koalicije koje učestvuju na izborima, nosioci dvije koalicione liste (lista DF, SNP i lista Demokrate Evropa sad) u ovoj godini promijenili prebivalište kako bi glasali u Šavniku, dok je jedino nosilac koalicione liste DPS-SD stvarno stanovnik Šavnika, za razliku od navedenih izbornih preletača”, zaključuju u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *