SD: Najavljena vlast antievropska, anti-NATO i anti-crnogorska

Ukoliko su tačne informacije koje smo sinoć dobili iz medija o formiranju nove većine, onda je sasvim jasno da smo, sve ovo vrijeme, na sceni imali fingiran proces sa jednim konačnim ciljem – formiranje antievropske, anti-NATO i u konačnom anti-crnogorske vlasti, saopštile su Socijaldemokrate.

“Sve ovo vrijeme mandatar Spajić je izgleda mazao oči javnosti sa manjinskim partijama, pokušavajući da, u očima međunarodne zajednice, djeluje “evropskije”. Sve priče da sa konstituentima ZBCG i GP URA nema razgovora pale su u vodu. To najbolje govori ne samo o političkom karakteru aktuelnog mandatara”, navodi SD.

Nevjerovatne su, kažeu, u ovoj situaciji, mnoge stvari, a naveli su samo neke.

“U Crnoj Gori će, kako mediji javljaju, na čelo Parlamenta doći čovjek koji je prvostepeno osuđen za terorizam u pokušaju i rušenje Ustavnog poretka. Po automatizmu, taj isti čovjek, koji djeluje pod jasnom kontrolom Beograda i Moskve, biće član Savjeta za bezbjednost i odbranu i imati pristup svim povjerljivim informacijama kojima raspolaže jedna NATO članica. Za rubriku vjerovali ili ne”, ističe SD.

Sastav Vlade, dok ne vide potencijalne kandidate, neće komentarisati.

“Jedno je sigurno – ovako sklepana Vlada, ako ne bude gora od Abazovićeve, teško da će biti bolja. U svakom slučaju, građanke i građani Crne Gore će, kako se čini, uskoro dobiti figuru Milojka Spajića, a stvarnog premijera Aleksandra Vučića”, zaključuje SD u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *