SD: Nastavak pravno-političke blamaže antidržavne koalicije

Iščuđavaju se opet lideri antidržavne koalicije i njihove marionete u Skupštini i prijete jer je Predsjednik Crne Gore postupio u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima.

Zamislite, Predsjednik Crne Gore je shodno članu 94 stav 1 Ustava Crne Gore vratio na ponovno odlučivanje zakone koje je donijela Skupština Crne Gore 27. saziva na nelegalnoj sjednici održanoj 28. i 29. decembra 2020. godine. I onda kreće koordinisano moralisanje onih koji su su crnogorskoj i evropskoj javnosti priredili nezabilježenu pravnu blamažu na navedenoj sjednici.

Jedan kaže da je Đukanović postupajući u skladu sa Ustavom prekršio Ustav, što još jednom dokazuje da je “izgubljen u vremenu i prostoru”. Drugi saopšti da je postupanje Predsjednika države u skladu sa Ustavom treći pokušaj opstrukcije opozicije, što je za rubriku Vjerovali ili ne.  I treći kako ga nazva njegov koalicioni partner, poslanica Bošnjak, “tetralan i kočoperan lik” dodjeljuje žute kartone jer je očigledno od Bratićke preuzeo resor sporta. Samo je zaboravio da je dobio direktni crveni karton od većine birača URE koji su grubo prevareni i izigrani postizbornim djelovanjem URE kao trojanskog konja velikosrpskog projekta.

I na kraju, radničkoj klasi, bankarskom sistemu i provrednicima koje zloupotrebljavaju u ovoj priču, upravo oni duguju veliko izvinjenje jer nisu prihvatili konstruktivan predlog opozcije koji im je saopsten 28.decembra da svi zajedno izglasamo dnevni red Skupštine koji je 23.decembra predložen od strane predsjednika Skupštine i da donesemo upravo Zakon o izmjeni Zakona o radu; Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama;  Zakon  o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Ne, oni su ovu njihovu pravnu, demokratsku i politčku blamažu priredili crnogorskoj javnosti samo zbog sebične i kompleksima izazvane potrebe da na silu, kršeći pravni sistem Crne Gore, donesu anticrnogorski, antigradjanski i antievropski Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica kojim zabijaju ne prst nego ruku u oko većinske Crne Gore i to one koja baštini temeljne odrednice suverene Crne Gore a to su vrijednosti gradjanske, sekularne i antifašističke nezavisne Crne Gore.