SD nikada nije kalkulisala državnim interesima

Član Predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore i predsjednik Odbora Glavnog grada SD Đorđe Suhih kazao je u razgovoru za Pobjedu da je ta partija uvijek bila i biće na braniku državnih interesa. Suhih je dodao da su se predstavnici Socijaldemokrata u prethodnom periodu dokazali kao iskrene patriote koji su sa svih pozicija radili u najboljem interesu Crne Gore i njenih građana. 

– Značajno su unaprijeđeni resori kojima su rukovodili naši predstavnici, što je doprinijelo tome da nam na svim izbornim nadmetanjima širom Crne Gore građani ukazuju sve veće povjerenje. Preciznije, prema rezultatima lokalnih izbora koji su održani prethodne četiri godine, podrška Socijaldemokratama je duplirana – rekao je Suhih za Pobjedu.

Prema njegovim riječima iza SD ne stoji prazan prostor, koji moramo da popunjavamo agresivnom retorikom.

– Ona, po pravilu, služi za zamagljivanje činjenice da nemate rezultate kojima se možete pohvaliti. Kad imate rezultate, kao što ih mi dokazano imamo, a pritom je vaše članstvo od početka na braniku državnih interesa, nema potrebe da vam tema nacionalnog identiteta i agresivna retorika budu zaštitni znak. Onda imate luksuz, kao što ga mi imamo, da govorimo smireno, građanski, u brojkama i činjenicama, o stvarima koje direktno utiču na standard – rekao je Suhih upitan o ključnim smjernicama programa SD-a.

Znamo se, kako navodi, svi dobro u Crnoj Gori i zna se da svaki član Socijaldemokrata baštini državotvornu ideju, te da nikad, ali nikad, ne kalkuliše državnim interesima.

– To je naš temelj, i svaki građanin Crne Gore je upoznat sa njime. Ipak, Socijaldemokrate imaju čitavu nadgradnju te baze, o kojoj smo tek počeli da pričamo. To je očuvanje zdravlja. Očuvanje ekonomske stabilnosti. To je jačanje obrazovanja. To je vođenje računa o uslovima i mogućnostima koje se nude našoj mladosti. To su naše teme. A ljubav prema državi je naša suština, koja izbija upravo iz gore navedenog i vidi se u svim uspjesima i dobrim projektima iza kojih stoje kadrovi SD-a – poručio je on.

On je kazao da Socijaldemokrate u kontinuitetu rade na prepoznavanju potreba građana osvrćući se pretežno na životna pitanja.

– Mi okupljamo građane oko progresivnih ideja, naš program bavi se pitanjima koja se tiču svih, dok rješenja koja nudimo predstavljaju okosnicu razvoja i prosperiteta Crne Gore – naveo je Suhih.

Kako je rekao, Program se u dijelu zdravlja, oslanja na unapređenje zdravlja žena reproduktivne dobi; unapređenje zdravlja odojčadi, predškolske, školske djece i omladine; unapređenje i očuvanje zdravlja starih; unapređenje zdravlja osoba sa invaliditetom.

U ekonomskom dijelu, Program je usmjeren na jačanje preduzetničkog ambijenta. Država mora snažno da preuzme ulogu korektivnog faktora na način što će dati sve mogućnosti privredi da se razvija i pomoći joj, ali isto tako budnim okom pratiti situaciju i usmjeravati privredu u interesu građana, a ne isključivo privatnog kapitala.

Suhih je istakao da je program SD-a u značajnoj mjeri usmjeren i na mlade, perspektivne ljude koji teže unapređenju svojih potencijala, čija sfera interesovanja se kosi sa svakim vidom destrukcije i podjela.

– Podatak da smo na izbornim listama uvijek imali preko 30 odsto mladih, govori dosta. Mladi nama nijesu dekor, već partner – zaključio je Suhih.