SD Nikšić: Fizički napadnut član biračkog odbora, članica istog odbora presretnuta i oteta joj kutija za glasanje putem pisma

Povodom incidenta koji se desio na birackom mjestu broj 118, izjava predsjednika biračkog odbora, Vladana Kankaraša, zlonamjerno je uzeta imajući u vidu da se on za vrijeme incidenta nije nalazio na biračkom mjestu. Stoga, iako je predsjednik biračkog odbora, nije imao potpune informacije o navedenom incidentu.

Pripadnici koalicije ZBNK, predvođeni nosiocem liste, Markom Kovačevićem, upali su na navedeno biračko mjesto. Njihove pristalice, van biračkog mjesta, fizički su napale člana biračkog odbora U.T. (18) kojem je sa lica strgnuta crnogorska maska. Takođe, presretnuta je članica biračkog odbora sa istog biračkog mjesta, I.S. kojoj je oteta kutija za glasanje putem pisma.

Ovaj, kao i svi ostali incidenti od kojih je javnost sa nekima upoznata, a sa nekima nije, samo oslikavaju nervozu opozicije na lokalnom nivou jer su svjesni da ih, u gradu pod Trebjesom, čeka izvjestan izborni poraz.

Socijaldemokrate Nikšića pozivaju sve dobronamjerne građane da ne nasjedaju na provokacije i da na miran, dostojanstven način ostvare svoje biračko pravo, a članovi biračkih odbora sve svoje obaveze u sklopu izbornog procesa. Proći ce i 14. mart, a svi ćemo od 15. nastaviti da živimo u ovom gradu.