SD Nikšić: Gdje je nestao Zdravko Krivokapić, “čovjek iz naroda”?

Socijaldemokrate Nikšića najoštrije osuđuju jučerašnje bahato ponašanje premijera Krivokapića koje je za posljedicu imalo sprječavanje umjetnika Petra Šundića, kandidata za odbornika na listi Evropski tim za Nikšić, da uđe u svoje službene prostorije.

Smatramo da nema potrebe podsjećati Nikšićanke i Nikšićane, ma kojoj političkoj opciji pripadali, ko je naš sugrađanin Petar Šundić i koliki je njegov doprinos kao umjetnika, u promociji Nikšića i Bedema kao kulturno-istorijskog dobra našeg grada. Kao što nema potrebe Nikšićankama i Nikšićanima govoriti o značaju Bedem festa za razvoj kulture u Nikšiću, te činjenici da su, zahvaljujući Petru Šundiću, na Bedemu nastupale neke od najvećih zvijezda sa prostora bivše Jugoslavije.

Naše sugrađanke i sugrađani sve ovo dobro znaju, ali premijer, naravno, ne zna. Iako je javnosti opšte poznat njegov istančani muzički ukus koji smo u toku prošle godine imali prilike da slušamo sa razglasa širom Crne Gore, lik i djelo Petra Šundića u Nikšiću morao je da poznaje i morao je da poštuje. Pitamo se gdje je nestao onaj Zdravko Krivokapić koji se predstavljao kao “čovjek iz naroda”, obilazio sela, domaćinstva, u predizbornim spotovima nazdravljao svojim pristalicama? Danas neki drugi Zdravko neprimjereno diže ton na prosvjetne radnike, danas neki drugi Zdravko svoju bahatost demonstrira sprječavanjem Petra Šundića da pristupi službenim prostorijama koje godinama koristi. Danas taj Zdravko, umjesto taksija, na posao dolazi pod pratnjom, a umjesto njegovog naroda, danas Zdravka prati 9 naoružanih službenika Uprave policije.

No, ovakva bahatost premijera Krivokapića u Nikšiću neće proći. Građani Crne Gore i Nikšića su, za ovih kratkih dva i po mjeseca, već imali prilike da osjete “blagodeti” nove Vlade, ali i da se svakodnevno uvjere u njihovo neznanje i nesposobnost. Zato će Nikšić, kao grad Ljuba Čupića i Vita Nikolića, grad piva i čelika, umjesto Zdravka Krivokapića uvijek i bez zadrške izabrati Petra Šundića!