SD Nikšić: Kovačević je sve ono protiv čega se Nikšić kroz istoriju borio

Socijaldemokrate Nikšića reagovale su na današnju provokaciju predsjednika Opštine Nikšić koji je, prilikom intoniranja himne Crne Gore, pokazao tri prsta.

“Zabrinuli smo se dobrano za mladog predsjednika opštine. Ovako gledajući fotografiju, duboko je analizirajući, prva pomisao nam je bila da je, daleko bilo, šegao drva pripremajući se za dugu i oštru nikšićku zimu pa se, što bi Nikšićani rekli, nagrdio. Izgleda nam, ne bilo primjenjeno, kao da je Marko prešegao posljednja dva prsta. Ako je to u pitanju, dobronamjerno mu savjetujemo da se za pomoć ne obraća svojim koalicionim partnerima, doktorima Bajoviću i Mitroviću, jer smo skoro svjedočili da, ko se njima za pomoć obrati, gore prođe nego da nije ni dolazio.

Ako se, pak, ne radi o tome, pitamo se šta bi čovjeku da tako nešto uradi. Junački je izdržao slušajući posljednje dvije strofe himne, izdržao je na nogama ono što njegov stariji kolega i predsjednik odbora 2012. godine nije uspio. Tuklo je junačko srce u grudima, počelo da preskače na stihove “Rijeka će naših vala, uskačuči u dva mora, glas nositi okeanu da je vječna Crna Gora”, ali predsjednik opštine je izdržao. Valjda su mu se od stresa i od grča ova posljednja dva prsta povukla, pa je ispalo kako ne treba. Pokleknuo je na kraju naš mladi heroj koji odsluša himnu, na nogama, do samoga kraja.

Sve u svemu, ne sluti na dobro. Uzalud smo, u maju mjesecu objašnjavali zašto naš mladi sugrađanin ne treba da vrši funkciju prvog čovjeka Nikšića. Nevezano za to kojem političkom subjektu pripada, razlika je civilizacijska. Marko Kovačević je sve ono protiv čega se grad Nikšić, kroz dugu istoriju svoga postojanja, beskompromisno borio.