SD Nikšić: Lokalna vlast potvrdila da ima problem sa antifašizmom

Sramnim odlukama lokalne vlasti u Nikšiću kojima se planiraju preimenovanja ulica koje su nazive dobile u znak sjećanja na naše pretke koji su položili svoje živote kako bi danas Nikšićanke i Nikšićani, njihovi potomci, živjeli slobodno, lokalna vlast pokazala je ono što odavno tvrdimo – da ima ozbiljan problem sa antifašizmom, saopšteno je iz SD Nikšić.

“Ne čudi to od onih čije su vatrene pristalice urinirale po narodnom heroju Ljubu Čupiću i prijetili mu da su ga ubili jednom, pa će ga i mrtvog, još jednom ubiti. Ljubova bista i dalje nasmijano posmatra svoj grad, kao što je on sa osmijehom pošao u smrt, ali mi, stanovnici Nikšića, ne smijemo nijemo posmatrati ovakvo ponašanje donosilaca odluka u našem gradu”, ističu u SD Nikšić.

Naglašavaju da ne iznenađuju ovakve odluke ni od lokalne vlasti koja je u toku novogodišnjih praznika bezuspješno pokušala da đeda mraza zamijeni četničkim komandantom Dragoljubom Mihajlovićem.

“Ne iznenađuje nas ovakvo ponašanje ni od lokalne vlasti čije pobjede, između ostalog, znače pobjedu fašizma nad antifašizmom. Revizija istorije nije nimalo nepoznata na ovim prostorima, pa se tako njome danas bave i nikšićki vlastodršci, zagovornici tzv. “srpskog sveta”. No, Nikšić je ideologiju koju oni zagovaraju pobijedio i 1945. godine u mnogo težim uslovima, pa neka ne sumnjaju da će i 2023. godine u ovom naumu biti poraženi”, zaključuju u SD Nikšić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *