SD Nikšić: Varajić pravi primjer bahatog funkcionera nikšićke lokalne vlasti

Dr Mirko Varajić, odbornik koalicije ZBNK u lokalnom parlamentu, pravi je primjer bahatog funkcionera lokalne vlasti u našem gradu, tvrde Socijaldemokrate Nikšića.

<<<Srednji medicinski kadar je na ivici egzistencije, ali to ne razumije doktor sa petostruko većom platom<<<

“Ne razumije doktor Varajić, dok svaki mjesec inkasira oko 3000 eura po raznim osnovama, zašto bi srednji ili viši medicinski kadar bio nezadovoljan sa platom od 600 eura. Prisjetio se Varajić i vremena kad su, kako je kazao, svi bili spremni da rade “na trafikama i u prodavnicama za 220 ili 300 eura”. Izgleda bi doktor Varajić, kad bi ikako mogao, nakon što su iz trafika, kladionica, frizerskih salona i kafana, svoje biračko tijelo prekvalifikovali i prebacili u bolnicu i dom zdravlja, sad vrlo rado napravio i razmjenu, pa bi istinski kvalifikovani i školovani medicinski kadar poslao na neka druga radna mjesta”, kažu u SD Nikšić.

Navode da je teško razumjeti da jedan doktor ne cijeni i nema poštovanje prema medicinskom kadru sa kojim svakodnevno sarađuje.

“Nama laicima iz ove oblasti je sasvim jasno da bez kvalitetnog srednjeg i višeg medicinskog kadra nema kvalitetne zdravstvene zaštite i nema kvalitetnih i uspješnih doktora. Kao što nam je jasno da se danas, imajući u vidu porast troškova života, ne može živjeti sa 600 eura. A doktoru Varajiću dobronamjerno poručujemo da, ukoliko ima drugačiju percepciju, naredni mjesec sve preko 600 eura od svoje plate donira u dobrotvorne svrhe, nakon čega bi, sa onim što mu je preostalo, pokušao da živi do kraja mjeseca. Vjerujemo da bi, nakon toga, u potpunosti promijenio stav u vezi sa zahtjevima njegovih koleginica i kolega, predstavnika srednjeg i višeg medicinskog kadra”, zaključuju u SD Nikšić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *