SD: “Non paper“ MVP-a obiluje neistinama

„Non paper“ koji je ministarstvo vanjskih poslova 9. septembra uputilo crnogorskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima obiluje neistinama i predstavlja sramotu za kompletnu Crnu Goru, zbog čega bi ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović morao razmisliti i o podniošenju ostavke.

Ovakvo djelovanje jedne institucije kojim se, podmetanjem neistina, pokušava politički profitirati u određenim krugovima, a stvoriti određena negativna slika o opozicionim političkim subjektima i predsjedniku države, nedopustivo je.

Razumijemo da su u Vladi svjesni da je desant na Cetinje nešto što niko racionalan i dobronamjeran ne bi mogao da opravda i prihvati, ali ovakvu zloupotrebu državnih institucija u tim pokušajima nijesmo očekivali.

U tom dokumentu MVP, na način na koji bi im pozavidjeli i najgori tabloidi, građane koji su mirno protestovali karakteriše kao ekstremne demonstrante koji su napadali policiju, odgovornost za događaje 4. i 5. septembra pokušao prebaciti na opoziciju i predsjednika države, a jedino su Vlada i pripadnici Uprave policije, koji su brutalno udarili na mirno okupljene građane, bili u pravu.

Na ovaj način, ministar Radulović je crnogorske diplomatsko-konzularne predstavnike na najgori mogući način pokušao postaviti za saučesnike u funkcionisanju njegove fabrike laži.

No, sreća je pa svi imamo oči i što je većina događaja zabilježena kamerama i fotoaparatima. To je, ministre Raduloviću, istina koju ne možete sakriti. A što se Vas tiče, već danas biste, zbog ovog do skandala koji ste pripremili, trebali podnijeli ostavku na funkciju koju obavljate.