SD OSTVARIO RAST OD 35%: NASTAVLJAMO BORBU ZA GRAĐANSKU CRNU GORU

Socijaldemokrate Crne Gore osvojile su, na juče održanim parlamentarnim izborima, gotovo 17.000 glasova, što predstavlja rast od oko 35% u odnosu na parlamentarne izbore održane 2016. godine.

“Konstantan trend rasta podrške Socijaldemokratama nastavljen je i na juče održanim parlamentarnim izborima. Sa nepunih 12.500 hiljada glasova, dobili smo podršku gotovo 17.000 naših građanki i građana, što predstavlja skoro 4500 glasova više, tj. rast od oko 35%. Time smo povećali i broj naših predstavnika u Skupštini Crne Gore. Za 5 godina od našeg osnivanja, uspjeli smo da postanemo četvrta po snazi politička partija u Crnoj Gori sa konstantnim rastom podrške.

Konkretni rezultati koje smo, kao dio državne i lokalne vlasti postizali za ove četiri godine, kao i realno ostvariv program u onim oblastima koje su ključne za poboljšanje životnog standarda građana Crne Gore, ekonomije, obrazovanja, zdravstva, socijale, mladih, prepoznati su od strane naših građana i rezultirali su značajnim poboljšanjem izbornog rezultata.

Ovim putem se, još jednom, zahvaljujemo svim građankama i građanima koji su na miran, dostojanstven način iskoristili svoje biračko pravo, time pokazujući visok stepen zrelosti i odgovornosti, a prvenstveno svima onima koji su dali podršku našoj izbornoj listi.

Istovremeno, ne možemo a da se ne zapitamo šta znače scene koje proteklih par dana gledamo širom Crne Gore. Od napada na ljude koji drugačije misle i na manjine, demoliranja prostorija drugih partija, uključujući i našu, dominantnog isticanja nekih drugih zastava, a najmanje crnogorskih, pjevanja fašističkih pjesama koje veličaju sve ono što Crna Gora, bar do prije dva dana, nije bila. Pitamo se, da li je ovo građanska i multietnička Crna Gora za koju se deklarativno zalažu pojedini politički subjekti? Da li ćemo, njihovom voljom, živjeti u takvoj atmosferi narednih 4 godine?

Mi nastavljamo dalje, još motivisaniji, da radimo na očuvanju građanske, evropske, multinacionalne, multivjerske, sekularne, antifašističke Crne Gore, te ideje izvorne i prave socijaldemokratije, dajući snazan doprinos pristojnoj i civilizovanoj Crnoj Gori.”