SD: OSUĐUJEMO HAJKU NA NOVINARKU RTCG DUŠKU PEJOVIĆ

Socijaldemokrate osuđuju besprizornu hajku kojoj je izložena novinarka RTCG Duška Pejović.

Očekivali smo da će u njenu odbranu stati svi oni koji godinama drže “moralne” lekcije kada je u pitanju novinarska profesija. Dok jedni ćute, drugi čak relativizuju ovaj brutalni napad na profesionalni integritet novinarke. Nažalost, na ispitu je ponovo pala objektivnost dežurnih “profesionalnih” gromada koje izgorješe u ambiciji da kreiraju svaki segment medijskog prostora Crne Gore.

Kao jedna od rijetkih partija koja nema medijske pokrovitelje i kojoj mediji ne oblikuju politiku, pozivamo sve nadležne institucije da promptno reaguju i zaštite lični i profesionalni integritet navedene novinarke. A “oslobodiocima” Crne Gore još jednom sugerišemo da je ogromna odgovornost na ovoj generaciji političara, a posebno na onima koji su dobili priliku da presudno utiču na smjer kojim će se državna politika kretati u narednom perodu. Nadamo se da su svjesni da je Crna Gora na prekretnici i da će, ako se krene stranputicom, biti kasno za povratak, budući da se naše društvo zbog ishitrenih i nedovoljno promišljenih odluka može vratiti decenijama unazad.

Takođe, najoštrije osuđujemo i pozive pojedinih “oslobodilaca” da određeni mediji čija uređivačka politika ne odgovara njihovim političkim interesima trebaju da budu ugašeni, odnosno da ne trebaju da postoje, kao i medijski atak i prijetnje krivičnim prijavama prema onima koji ne misle njihovom glavom.