SD: Perović sebi dozvolio da saradnike fašista izjednačava sa antifašistima

Stav sveštenika SPC Gojka Perovića o četničkom pokretu Draže Mihailovića za nas uopšte nije iznenađujući, ali to ne mijenja činjenicu da je on skandalozan.

Nakon što je, kao neko ko nikakve veze sa medicinskom strukom i ljudskim pravima nema, sebi dao za pravo da odlucuje o tome da li žena treba da ima pravo na abortus ilii ne, a čime je sva normalna crnogorska javnost bila šokirana, Gojko Perović je danas sebi dozvolio da revidira istoriju i kvislinge i saradnike fašista izjednačava sa antifašistima. 

Zato nas uopšte nije iznenadilo ni to što se kvislinzima i fašistima, u vjerskim objektima ove organizacije, služe parastosi. Jedino je tužno to što država Crna Gora ne reaguje na promociju fašizma, što je u ovoj državi mantija očigledno sinonim za nedodirljivost i što Parlament nije usvojio Prijedlog zakona o zabrani fašističkih organizacija i simbola.

Nažalost, organizacija čiji sami vrh čine Perović i njemu slični sa svojim retrogradnim, anticrnogorskim stavovima, na 43. Vladu ima čak snažniji uticaj nego na prethodnu koju je vodio Zdravko Krivokapić. Stoga nije ni za očekivati da država, dok god ima ovakvu vlast, reaguje po ovom pitanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *