SD Pljevlja: U mandatu prošlog ministra zdravlja za pljevaljsku bolnicu odobreno 17 specijalizacija

Povodom informacija koje je u javnost iznio direktor pljevaljske bolnice, dr Saša Grbović, dužni smo informisati javnost o činjeničnom stanju u toj ustanovi.

A činjenično stanje je sljedeće – od decembra 2016. pa do 2019. godine Ministarstvo zdravlja, na čijem čelu se nalazio dr Kenan Hrapović, odobrilo je 17 specijalizacija za pljevaljsku bolnicu na čijem čelu se tada nalazio dr Erduan Lalović. Na četiri dodijeljene specijalizacije, i to anesteziologija, urologija, epidemiologija i infektologija, niko se nije javio.

Cijenimo i da javnost treba da bude upoznata sa sljedećim. U mandatu ministra Hrapovića, za bolnicu u Pljevljima, dodijeljene su sljedeće specijalizacije: dvije iz anesteziologije, dvije iz opšte hirurgije, tri iz ginekologije, dvije iz interne medicine, po jedna iz ortopedije, oftalmologije, psihijatrije, neurologije, kliničke biohemije i pedijatrije, kao i dvije iz radiologije. Dva radiologa i jedan anesteziolog su već počeli raditi nakon završene specijalizacije, dok se u ovoj godini završavaju specijalizacije iz psihijatrije, neurologije i ginekologije. Sve ostale dodijeljene specijalizacije biće završene do 2024. godine. Osim navedenog, dodijeljene su i subspecijalizacije iz kardiologije, endokrinologije, gastroenterologije, nefrologije i neonatologije.

Dakle, prethodna vlast i resorno ministarstvo koje je vodio naš sugrađanin i te kako je imalo sluha za potrebe pljevaljske bolnice i radilo u cilju poboljšanja zdravstvene zaštite svih naših sugrađanki i sugrađana. Pitanje je da li se isto može reći za novo rukovodstvo.