SD: PODNOŠENJE OPTUŽNOG PRIJEDLOGA NEPRINCIPIJELNO I LICEMJERNO

“Podnošenje optužnog prijedloga protiv Sanina Raščića je neprincipijelan i licemjeran čin ODT Pljevlja. Osnovno državno tužilaštvo izgleda prosuđuje po vjerskim afinitetima”, saopštile su Socijaldemokrate reagujući na vijest da je protiv njihovog predsjednika Omladine u Pljevljima ODT podnijelo optužni prijedlog zbog krivičnog djela izazivanje panike i nereda.

“Na par primjera ćemo navesti rezultate rada tog nezavisnog tužilaštva. S jedne strane ne vide ništa sporno u evidentnom kršenju mjera u bolnici od strane brojnih lica prilikom iznošenja kovčega sa tijelom mitropolita, uključujući i napuštanje odjeljenja od strane pacijenta, sveštenog lica oboljelog od COVID-a, masovnom kršenju mjera prilikom sahrane mitropolita, pa pomena sedam dana nakon toga. Nije im problematično ni lice koje javno i otvoreno poziva na linč pripadnika Uprave policije, kao ni oni koji skrnave kulturno-istorijske spomenike Crne Gore. Da ne pominjemo demoliranje naših partijskih prostorija u tim istim Pljevljima. Oni i dalje, mjesecima, izviđaju postupak i prikupljaju informacije u slučaju učiteljice Višnjić u Baru koja je na drzak i očigledan način zloupotrijebila djecu, ali zato mirnog i uzornog momka, građanina Pljevalja koji je doživio vrijeđanje i fizičko maltretiranje nakon parlamentarnih izbora samo zato što nije po mjeri “pobjednika” i što je to javno saopštio, ne osuđujući niti jednu vjeru i naciju, ekspresno optužuju za izazivanje panike i nereda. Neka javnost sama prosudi da li je ovo neprincipijelnost, svjesno neznanje ili dodvoravanje klerikalizmu koje je na snazi u građanskoj Crnoj Gori.

Mi ćemo svakako iskoristiti sva pravna sredstva kako bi nadležni tužilački organ provjerio djelovanje osnovne tužiteljke u Pljevljima. Nažalost, ove naše opravdane sumnje dodatno potkrepljuje i reagovanje Uprave policije koja ukazuje na čudno ponašanje Osnovnog tužilaštva u ovom veoma kompleksnom političkom i zdravstvenom momentu u Crnoj Gori.”