SD podržao Đukanovića

Predsjedništvo Socijaldemokrata dalo prijedlog GO da u trci za predsjednika Crne Gore da podrsku kandidatu DPS-a i aktuelnom predsjedniku Milu Đukanoviću, što je GO prihvatio.

GO Socijaldemokrata donio je više zaključaka.

“Pitanje kandidata na predsjedničkim izborima niti u jednom momentu nijesmo posmatrali uskopartijski. U aktuelnoj političkoj situaciji, kada se Crna Gora nalazi u dubokoj društvenoj, političkoj, institucionalnoj, ekonomskoj i svakoj drugoj krizi, cijenimo da po ovom pitanju ne smije biti mjesta partijskim kalkulacijama, već se svaka partija mora voditi isključivo višim, državnim interesima. U tom smislu, Socijaldemokrate su donijele odluku da podrže onog kandidata koji ima najviše šansi da odnese pobjedu”, saopšteno je iz SD-a.

Pobjeda kandidata opozicije na predstojećim izborima značila bi ne samo političku pobjedu, već početak zaokreta od anticrnogorske, antievropske, anticivilizacijske politike koja je preuzela primat u Crnoj Gori u prethodne dvije i po godine

“Od krucijalne je važnosti da što veći broj partija i organizacija jedinstveno stane uz zajedničkog kandidata i da damo maksimum da taj kandidat pobijedi na predsjedničkim izborima. Socijaldemokrate su jedini politički subjekt koji je u prethodne dvije i po godine bio u opoziciji i uspješno odolio svim eksperimentima koji su samo donijeli štetu našoj domovini. Odluka o podršci Djukanoviću nastavak je takve, društveno odgovorne politike i politike koja za cilj ima samo jedno – interes države Crne Gore i njenih građanki i građana”, navode iz SD-a.

Lider SD-a Damir Šehović je ranije povodom predsjedničkih izbora iznosio stav da je i logično i potrebno da se sve građanske i evropske snage okupe oko kandidata koji ima najviše šanse za uspjeh, te da je, po njemu, svako drugačije ponašanje politički neodgovorno budući da se kao društvo nalazimo na prekretnici, te da ćemo na skorim prijevremenim parlamentarnim izborima imati priliku za mjerenje pojedinačnih stranačkih rejtinga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *