SD: Potpuno nekontrolisanu sezonu ćemo svi da platimo od septembra

535 oboljelih u danu, skoro 5 000 aktivnih, ulazi se u zemlju bez kontrola, bez testova, bez ičega, niko ne kontrolise nosenje maski, i Vlada sad poručuje “izdržite do kraja sezone”. Nove mjere su najavljene za 20 avgust, te je sasvim čigledno šta će se dešavati od kraja avgusta/početka septembra: dalje povećanje oboljelih zbog trenutne neodgovornosti, te drastično rigoroznije mjere za crnogorske građane.

Tako je planirano i da djeca od septembra idu sa maskama u škole, ali sa časovima od po 45 minuta, što znači da bi pod maskama bili i po 6 sati. Samo dva mjeseca prije te djece čitava Crna Gora i svi turisti šetaju slobodno i šire virus nekontrolisano.

A za to vrijeme, ministri i potpredsjednik Vlade se slikaju po gliserima ponosni na “uspješnu sezonu”, isto kao da su izmislili lijek za rak, a ne odlučili da puste turiste bez ikakvih kontrola i kasnije to “naplate” od građana ekstremnim mjerama. E pa bravo! Stvarno revolucionaran pristup. Kako se samo prethodna vlada nije toga sjetila…

Sezona i prihodi su nužni, ali poenta nije bila sve odjednom “raspustiti” već izraditi plan sa mjerom. Ovako, cijena koju ćemo platiti biće previsoka.