SD: Potrebno postizanje šireg konsenzusa povodom izbora Tužilačkog savjeta

Nakon što je usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu, pri čijoj izradi nijesu usvojene sve preporuke Venecijanske komisije, o čemu smo i tokom javne rasprave govorili i na šta smo upozoravali, sada se, neposredno prije kolektivnih godišnjih odmora, pokušavaju imenovati članovi Tužilačkog savjeta.

S obzirom da se i danas Crna Gora suočava sa kritikama naših međunarodnih partnera zbog usvajanja ovakvih tužilačkih zakona, a danas dobijamo nove packe zbog pokušaja izbora članova TS-a na ovakav način, dužni smo predstavnike vladajuće većine podsjetiti da je za ovako važna pitanja potrebno postizanje šireg konsenzusa. To nije samo stav Socijaldemokrata Crne Gore, već je to i stav svih relevantnih međunarodnih subjekata kompetentnih da ocjenjuju napredak naše države.

Stoga Socijaldemokrate apeluju na vladajuću većinu da pokrene dijalog oko izbora članova Tužilačkog savjeta i pokažu spremnost za razgovore i dogovor. U nama ćete, za takve poteze, uvijek imati iskrenog partnera.