SD povodom godišnjice Belvedera: Belveder nije pao ali maske jesu, za izdaju se odgovara


5. septembar 2021. godine biće upamćen kao dan kada hiljade građanki i građana Crne Gore nijesu dali na svoje, dan kada je građanska Crna Gore jasno i glasno kazala NE urušavanju temeljnih vrijednosti ovog društva i ponižavanju naše zajedničke kuće Crne Gore.


Socijaldemokrate su tog dana bile na Cetinju, uz građane Cetinja i Crne Gore na koje je njihova policija, po komandi iz centara moći van naše zemlje, na najbrutalniji način udarala, samo zbog toga što su digli glas protiv početka okupacije Crne Gore koja je finalizovana potpisivanjem takozvanog “temeljnog ugovora” sa SPC.


Pitanje Belvedera za dvojicu bivših premijera (Krivokapića i Abazovića) zatvoreno je i o njemu glasno ćute već godinu, ali ne još zadugo. Naime, inicijativa Socijaldemokrata za pokretanje parlamentarne istrage o dešavanjima na Cetinju usvojena je 17. avgusta i u roku od 90 dana od formiranja anketnog odbora utvrdiće se puna istina o događajima ovih dana, te da li su akcijom na Cetinju upravljale strukture koje nijesu imale zakonsko pravo na to. Takođe, istraga će nam pomoći i da utvrdimo da li su tih dana određeni policijski službenici imali komunikaciju sa kriminalnim strukturama.

Biće važno i da dobijemo odgovore na pitanje da li je tih dana u vjerskim objektima bilo naoružanih i bezbjednosno interesantnih lica. Saznaćemo i ko je dao saglasnost za angažovanje privatnih firmi za uklanjanje vozila na Belvederu, ali i ko je dao naredbu da se na građane ide gumenim mecima, a saznaće se i puna istina o izmišljenom molotovljevom koktelu. Za izdaju, ako se dokaže, mora da se odgovora pred državnim organima. Belveder nije pao, ali maske mnogih srećom jesu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *