SD: Pozivamo Vladu (SPC) da u cilju smirivanja tenzija ustoličenje izmjeste sa Cetinja

Socijaldemokrate Crne Gore pozivaju Vladu, odnosno SPC koja u Vladi Crne Gore ima posljednju riječ, da u cilju smirivanja tenzija ustoličenje novog mitropolita crnogorsko-primorskog izmjesti sa Cetinja na neku drugu lokaciju.

Prateći situaciju iz medija, svaki laik ima dovoljno informacija da shvati da je bezbjednosna situacija tog dana na Cetinju do krajnjih granica rizična i da se mogu očekivati nemile scene koje bi mogle imati dalekosežne posljedice po naše društvo. Stoga smatramo da bi izmještanje ustoličenja sa Cetinja bilo jedina ispravna odluka koju Vlada može donijeti.

Crnoj Gori su danas, više nego ikad, potrebni mir i stabilnost i najbolji doprinos tome Vlada bi mogla da pruži uvažavanjem okolnosti koje su takve da je Cetinje gotovo jednoglasno u stavu da bi novog mitropolita trebalo ustoličiri u nekom od drugih vjerskih objekata, te da bi insistiranje na Cetinju značilo svjesno podgrijavanje tenzija za kojima nema potrebe.

Ukoliko sve navede okolnosti ne uzmu u obzir, a kao neko ko upravlja bezbjednosnim aparatom u državi, uvjereni smo da imaju više informacija od nas, pozivamo Vladu da se konačno urazumi i stane na kraj ovom ludilu koje su proizveli. Ukoliko to ne bude tako, Socijaldemokrate će biti na Cetinju, sa svojim građanima, kao i na svakom drugom mjestu gdje se brani građanska, sekularna, antifašistička, suverena i samosvjesna Crna Gora.