SD: Preko 65% novih ljudi među kandidatima za Glavni odbor, Šehović jedini kadidat za predsjednika

Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora, Socijaldemokrate Crne Gore su jednoglasno usvojile liste kandidata za predsjednika partije, članove Glavnog odbora, statutarne komisije i nadzornog odbora, kao i prijedlog Statuta.

Iz Socijaldemokrata su saopštili da se među kandidatima za članove Glavnog odbora nalazi preko 65% novih lica, koja do sada nijesu bili članovi nekog od organa partije. Među predloženim kandidatima je preko 30% žena i 20% mladih.

“Na ovaj način partija pokazuje da smo razumjeli poruku građanki i građana – da moramo da se mijenjamo. Zbog toga će Socijaldemokrate na predstojećem Kongresu koji je zakazan za 31. januar 2022. godine značajno podmladiti svoje redove, sa željom da reformišemo partiju i pred građane izađemo sa novom političkom ponudom, ali i novom generacijom političkih lidera. A sve to uz nepodijeljenu otvorenu podršku starijih i iskusnijih kolega, na čelu sa aktuelnim predsjednikom, Ivanom Brajovićem”, saopšteno je iz SD-a.

Usvojen je prijedlog Statuta Socijaldemokrata, uz amandmane Foruma žena koji podrazumijevaju pronalaženje mehanizma kojim će se, na još kvalitetniji način, obezbijediti srazmjerno učešće pripadnica manje zastupljenog pola i pripadnika mladih u rukovodećim organima partije, čime je napravljen značajan iskorak u ovom pravcu.

Glavni odbor je konstatovao da su, u proteklom periodu održane konvencije u svim opštinskim odborima partije, te da su na tim konvencijama, članice i članovi Socijaldemokrata za kandidata za novog predsjednika jednoglasno predložili aktuelnog potpredsjednika partije i poslanika u Skupštini Crne Gore, Damira Šehovića.

“Pripremne aktivnosti u susret Kongresu svakako koristimo i u svrhu dodatnog jačanja partijske infrastrukture, tako da smo u potpunosti spremni za eventualne vanredne izbore, koji su jedno od rješenja za izlazak iz najveće političke i institucionalne krize sa kojom se država, i društvo u cjelini, suočava. Glavni odbor SD-a je takođe konstatovao da je trenutna politička situacija veoma zabrinjavajuća, te da je nužno u najkraćem roku pronaći adekvatno rješenje za neodrživo stanje u koje nas je odlazeća vlast uvukla”, saopšteno je iz SD-a.