SD: Prihvatite donaciju vakcina, ne igrajte se sa životima građana

Nakon dodatnih pojašnjenja koja je javnost dobila od gospodina Petrosa Statisa, koristimo priliku da još jednom apelujemo na ministarku zdravlja Borovinić-Bojović da se mane političke ostrašćenosti i prihvati Crnoj Gori prijeko potrebnu donaciju vakcina.

Ministarka posjeduje sve mogućnosti da se uvjeri u to odakle su vakcine stigle i provjeri apsolutno sve vezano za njih, a gospodin Statis je, kao što se može vidjeti, više nego raspoložen za saradnju i na tom planu. Ministarku bismo podsjetili da, ako i kada vakcine stignu, njih neće primati pripadnici ove ili one partije, vjere i nacije, već najugroženiji građani Crne Gore, po prioritetima – zdravstveni radnici, najstariji dio populacije, hronični bolesnici. Da li ste svjesni, ministarko Borovinić-Bojović, da nam je virus ušao u staračke domove, a vakcina ni na pomolu? Da li ste svjesni da su naši roditelji, babe i djedovi, ugroženi toliko da im životi vise o koncu? Da li znate da su naši zdravstveni radnici na izmaku snaga, i fizički i psihički? Za to vrijeme se Vi politički nadgornjavate sa opozicijom, pritom nam još uvijek ne dajući informaciju kada možemo očekivati početak imunizacije. Svakog dana, gospođo Borovinić-Bojović, javnosti date različite informacije od kojih se nijedna ne ispostavi kao tačna.

Stoga Vas još jednom pozivamo da ponovo razmotrite prihvatanje ove donacije jer je ona prijeko potrebna građanima Crne Gore. A virus ne bira i jednako smo ugroženi svi, bez obzira na naše sličnosti i razlike, što smo, nažalost, imali prilike da se uvjerimo za ovih nešto manje od godinu dana.