SD: Slaba kontrola granica politički motivisana

Uporno odbijanje aktuelne vlasti da postroži režim kontrola na granicama za zemlje regiona je politički motivisani čin u susret izborima u Nikšiću. U situaciji gdje su značajno postrožene gotovo sve unutrašnje mjere usljed drastičnog povećanja oboljelih od koronavirusa i preminulih, ne postoji racionalno i profesionalno opravdanje za potpuno otvorene i nekontrolisane granice prema regionu. Dodatno, apelujemo na zdravstvene vlasti da stanu na put političkim zloupotrebama potvrda za putovanje iz jedne crnogorske opštine u drugu, koje su ogromne.

Zaista  bi bilo suludo ne očekivati od građana da ne primijete gorenavedeno, kao i prijetnju zdravstvenih vlasti o mogućem zaključavanju države ali, gle čuda, baš za nekih desetak dana, odnosno nakon pripreme za izbore u Nikšiću.

Dodatno, nemoguće je da zdravstvene vlasti, zajedno sa inspekcijskim organima, ne primjećuju ogromnu zloupotrebu potvrda za putovanja između opština. Ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da su članovi Vlade i parlamentarci iz Podgorice konstantno u Nikšiću. Samo se sjetimo svakodnevnih kritičkih novinarskih i opservacija NVO oko učestvovanja državnih funkcionera u izbornim kampanjama, a sada je to očigledno postalo nekakav doprinos novoj demokratiji.

Uz katastrofalne brojke i činjenicu da su kovid kapaciteti gotovo popunjeni i da se moraju širiti, ova vlada bi morala da ima mnogo više obzira prema svojim građanima, a mnogo manje prema “svojim” političarima. Jer vidimo svi do čega nas je takav pristup doveo.