SD: Sramna karikatura predstavnika URA-e

Predstavnik koalicije Crno na bijelo i karikaturista Goran Šćekić najnovijom sramnom karikaturom pokazao nam je kako “građanska i relaksirana” URA za milimetar ne zaostaje za nacional-šovinističkim stavovima i porukama koje su aktuelne ovih dana. Umjesto da, kako sami kažu, čuvaju stabilnost i ne raspiruju mržnju oni, što postupcima čelnika ove partije što postupcima članstva i svojih predstavnika, vode Crnu Goru u ekstremnu mržnju.

Šćekić je dakle samo stavio na papir i učinio javnim ono što URA odavno, još otkad je došla na vlast radi: služi interesima srpskog sveta, a izruguje se interesima Crne Gore, pričajući joj bajke o nekakvim pomirenjima.

Lijepa nam pomirenja spremate ako su onakva kakva vam je karikatura, koja se na najprizemniji način izruguje Crnoj Gori i crnogorskom jeziku, te na mrziteljski, najvulgarniji, najprimitivniji, a nimalo duhovit način, predstavlja Crnogorce.

No, ovi pokušaji poniženja kroz “umjetničku slobodu” nijesu i neće pogoditi metu: da naprave karikaturu od Crnogoraca. Naprotiv, ovim vulgarnim ispadima kojih bi se stidio svako dobronamjeran, vi samo šaljete poruku o sebi: URA je jedna loša karikatura!