SD: Stati na kraj seriji napada na opoziciono orijentisane političare i tviteraše

Socijaldemokrate Crne Gore najoštrije osuđuju sramotnu kampanju koja se, dominantno sa jednog Instagram profila, vodi protiv mladih opozicionih političara i tviteraša.

Sve to je otišlo korak dalje, pa su posljednjim napadom na porodicu Martinović na brutalan način targetirana maloljetna djeca.

Seriji najprizeminijih napada, fotomontaža i brutalnih uvreda izložene su Nina Perunović, Drita Llolla, Amina Brahić, Danica Nikolić, Amina Cikotić i Alek Barović. Osim političara, na meti ovog profila našli su se i opoziciono orijentisani tviteraši, gore pomenuta porodica Martinović, Jovan Jelić i Allmedina Doda.

Ignorantski odnos institucija prema ovim slučajevima, a opravdano se možemo zapitati koliko istih ili sličnih je prošlo ispod radara, zabrinjavajuć je i nedopustiv.

Socijaldemokrate stoga apeluju na nadležne institucije, Upravu policije i Tužilaštvo, da se aktivno posvete rasvjetljavanju ovih slučajeva i odgovorno lice ili više njih sankcionišu u skladu sa zakonom, kako ne bismo došli u situaciju da ovaj vid nasilja eskalira i preraste u nešto drugo, a građanke i građani budu prisiljeni da sami štite sebe i svoje najbliže. Istovremeno, stojimo na raspolaganju svim onima čiji su mir i bezbjednost na ovaj ili slične načine narušeni i ugroženi.