SD: Stigle vakcine preko COVAX mehanizma koje je obezbijedilo Ministarstvo zdravlja u prethodnom sazivu

Trud koji je u prethodnom sazivu Vlade ulozilo Ministarstvo zdravlja se isplatio: u Crnu Goru su stigle vakcine preko COVAX mehanizma.

To je prva vakcina koja ce se primjenjivati u Crnoj Gori, a da ima odobrenje Evropske Unije. I pored optuzbi i neosnovanog progona od strane ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, vakcine za koje je prethodna Vlada obezbjedila 771.280 USD, sada su na raspolaganju crnogorskim gradjanima.

Nije stigla Fajzerova vakcina kojom je ministarka zeljela da otpocne vakcinacija u Crnoj Gori, niti su stigle vakcine iz Poljske zbog kojih je danima obmanjivala javnost o toboznjoj neazurnosi prethodnog menadzmenta Ministarstva zdravlja.

Ocigledno je da ministarki ne idu od ruke “intenzivni bilateralni pregovori o nabavci vakcina”, ali je uspjela da administrativnim marifetlucima osujeti donaciju 150000 doza vakcine, ne mareci za zdravlje i zivote gradjana.

Srecna okolnost je sto je Ministarstvo zdravlja u prethodnom sazivu u kontinuitetu radilo sve na ocuvanju zdravlja i zivota gradjana, te ozbiljno i odgovorno vodilo brinulo o nabavci vakcina koje su u tom trenutku bile jedina izvjesna opcija za kupovinu kada iste budu proizvedene.