SD: Svi na protest u ponedjeljak, četnički vojvoda na čelu Skupštine sramota građanske Crne Gore

Socijaldemokrate (SDCG) pozvale su na protest koji je zakazan za ponedjeljak u 18 sati ispred Skupštine Crne Gore.

“U ponedjeljak u 18 časova, na platou ispred Skupštine Crne Gore dižemo glas protiv izbora Andrije Mandića, četničkog vojvode, za predsjednika Skupštine. Pozivamo sve slobodnomisleće građane koji ne žele da ostanu nijemi na izbor četničke Vlade u paketu sa četničkim vojvodom na čelu Skupštine, koji će biti izabran glasovima onih kojima su usta puna Evrope i evroatlanskih vrijednosti da dođu u što većem broju i suprotstave se daljem civilizacijskom ponoru Crne Gore”, navedeno je u saopštenju SD-a.

Izbor Mandića i družine, po njihovim riječima, nastavak je 2retrogradnih politika” 42. i 43. Vlade koji će Crnu Goru, kažu, “gurnuti još dublje u ambis, a udaljiti od onoga što suštinski jesu evropske i evroatlanske vrijednosti”.

“Sa druge strane, njegov izbor sramota je za građansku Crnu Goru i sve one koji će podržati njegov izbor” rečeno je iz SD-a.

U SD-u očekuju veliki odziv građana koji će jasno i odlučno reći NE, retrogradnim odlukama kleronacionalističke većine na čelu sa Demokratskim frontom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *