SD Tivat: Nekulturni o kulturi

“Da je jučerašnja press konferencija predsjednika Opštine sve sem kulturan dijalog,uvjerio nas je konzervator Srđan Marlović”- kaže se u saopštenju OO SD Tivat.

“U svom političkom obraćanju sjedivši pored predsjednika gore pomenuti je izjavio da je u Crnoj Gori kao maloj zemlji nemoguće ostvariti intelektualne kapacitete,jasno stavivši do znanja što misli o državi u kojoj živi i radi.

Pitamo se zaista,odakle su ponikli velikani,poput ,Petra Lubarde,Dada Đurića i još mnogih drugih Crnogorskih umjetnika i ostalih akademski obrazovanih intelektualaca prepoznatih širom svijeta.

Paradoks je što pomenuti gospodin priča o crnogorskoj nemogućnosti kulture na pres konferenciji objekta iz 14.vijeka koji je smješten na samo par kilometara od drevnog grada Kotora i Perasta koji svjedoče kulturnom uzdizanju vjekovima,baš kao i na prostoru o kojem se vodi polemika.

Još veći paradoks je ćutanje predsjednika opštine na nekulturnu izjavu gospodina Marlovića .

Gospodine Komnenoviću,ne vode, kako ste rekli, kulturu umjetnici iz Beogradskog kruga dvojke,nego su mogućnost da takvi glumački velikani igraju predstave poput Bokeškog D mola i druge,omogućili upravo ljudi koje danas prozivate za populizam i političko djelovanje.

Da kulturni sadržaji treba da se planiraju iz Tivta,složit ćemo se s vama, zato sto Tivat ima kapaciteta upravo u ljudima koji predstavljaju Centar za kulturu.

Takodje, pitamo se da li ćete isti stav zauzeti i po pitanju donosenja nekih drugih odluka imajuci u vidu da je gospodin Miljan Marković kao predsjednik skupštine polagao raport upravo u Beogradskom krugu dvojke,i na taj način izašao iz ingerencija funkcije koju obavlja,a sve to o trošku građana Tivta”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *