SD Tivat: Vlada da se pozabavi egzistencijom privrednika i odobri im subvencije

Uvažene građanke i građani Tivta, juče je naš grad po prvi put imao priliku da ugosti premijera Crne Gore, Zdravka Krivokapića.

Sigurni smo da je, prema starim crnogorskim običajima, dočekan toplom dobrodošlicom. U susret ovoj posjeti, bili smo uvjereni da će ona biti iskorišćena na najbolji način i da će premijer od strane čelnika grada biti upoznat sa situacijom u kojoj se nalaze naši privrednici zbog uskraćivanja subvencija. Nadali smo se i da će odgovor premijera biti da će država, koja je donijela odluku o zatvaranju grada, uložiti maksimalne napore da pomogne našim privrednicima. Očekivali smo i da će prvi čovjek Vlade, kao univerzitetski profesor, objasniti čelnicima Opštine Tivat da krše zakon i Poslovnik Skupštine time što nas ubjeđuju da su tri glasa ZA više od tri glasa UZDRŽANIH.

Na žalost svih nas, posjeta je imala druge motive koji nemaju nikakve veze sa ekonomijom niti održivošću. Svrha posjete je, zapravo, bila sađenje masline ispred vjerskog objekta, kao znak sjećanja na preminule od koronavirusa. Ovaj akt, izvršen u gradu u kojem u miru i ljubavi živi više vjera i nacija, može se protumačiti isključivo kao namjera da se naruši decenijama izgrađen međuvjerski i međunacionalni sklad.

Socijaldemokrate ovakvim gestom premijera nijesu iznenađene, ali smo od domaćina očekivali da se prethodno zapitaju kakvu će poruku poslati svim građanima koji nijesu pripadnici pravoslavne vjeroispovijesti, a koji su izgubili članove svojih porodica u teškoj borbi sa virusom.

Iskreno se nadamo da će narednu priliku premijer iskoristiti za razgovor o kapitalnim projektima za dalji razvoj Tivta, umjesto puke demagogije i već ustaljenih izvinjenja građanima, koja su se ovog puta odnosila na činjenicu da je upravo Vlada kojom predsjedava imenovala Odbor direktora „Aerodroma Crne Gore“ u kojem po prvi put nema Tivćana. Čak i od njega, mnogo je.

A nama, drage građanke i građani Tivta, koji smo očigledno ostavljeni sami sebi, ostaje da očuvamo međuvjerski i međunacionalni sklad koji je oličenje našeg grada i još jednom pozovemo Vladu Crne Gore da se ozbiljno bave egzistencijom naših privrednika i odobre im subvencije koje će im omogućiti da prevaziđu najtežu krizu sa kojom su suočeni.