SD: U Beranama sve svježije, četnik za direktora Doma učenika i studenata

Osvježavanje u Crnoj Gori, pod patronatom ministarke četvororučice, nastavljeno je u Beranama. Osvježilo je toliko da je susjednu Petnjicu juče zasuo ozbiljan grad.

Nijesmo više ni iznenađeni, niti šokirani ovakvim izborima ministarke koja za sebe tvrdi da je “žena-četnik”. Pa ko bi bio bolji direktor, u njenim očima, od muškarca četnika, čiji CV krase fotografije sa posterima četničkog komandata Pavla Đurišića i barjačenje crnom zastavom četničkog pokreta?

Zadužila je četvororučica Vesna Crnu Goru i te kako! A bogami i četnički pokret. Tolike je direktore smijenila i sad bira istaknute članove ovog pokreta na čelne funkcije. Kako su krenuli, ne bi začudilo da se, u ovih nekoliko dana, umjesto državne zastave zavijori ova crna, četnička, kojom novi direktor ponosno barjači.

No, manimo se prošlosti, što bi rekli pojedini konstituenti vlasti. Ona je sasvim nebitna, četnici ne postoje, evo će nas još malo ubijediti da nikad nijesu ni postojali, ili makar da su bili antifašisti i jednaki sa partizanima. Koga, na kraju krajeva briga, mi ćemo skupljati ćikove i omote od čokoladica po ulici, dok četnički pokret preuzima obrazovni sistem. Jer, domovina se brani rekom, a ne pisanjem o tamo četniku direktoru nekom…