SD: U dnevnom redu Skupštine predlozi SD-a o povećanju najniže penzije, naknada za pripravnike i studentske kredite i stipendije

Poslanici crnogorskog Parlamenta su podržali da u dnevni red tekuće sjednice udje predlog Socijaldemokrata o izmjenama Zakona o visokom obrazovanju, kojim se predvidja povećanje iznosa studentskih stipendija i kredita.

Takodje, podržano je i da u dnevni red tekuće sjednice Parlamenta udje SD-ov predlog izmjena Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju kojim se predvidja povećanje najniže penzije sa 200 eura, koliko će iznositi od 1.septembra, na 270 eura.

Kada je u pitanju zakonaki predlog Socijaldemokrata, koji je u dnevnom redu tekuće sjednice Skupštine a odnosi se na povećanje naknada korisnicima Programa stručnog osposobljavanja sa 266 na 450€, skupštinski odbor za ekonomiju i Zakonodavni odbor su podržali navedeni predlog.

“Očekujemo da sva tri zakona budu usvojena u Skupštini tokom ove nedjelje, na zadovoljstvo studenata, svršenih visokoškolaca i penzionera”, zaključuju u SD-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *