SD: Ukinut PDV na hljeb i plastičnu ambalažu, i dalje ćemo insistirati na životnim temama

Socijaldemokrate su predlaganjem dva zakona koje je Skupština veceras jednoglasno usvojila, i zahvaljujući čemu će PDV na hljeb biti smanjen sa 7% na 0% a domaći proizvođači oslobođeni obaveze plaćanja akcize na plastiku koja se koristi za ambalažu u industriji hrane i pića, pokazale da drže fokus na životnim temama, dok se Vlada prvenstveno bavi temama koje su joj nametnute sa strane – Otvorenim Balkanom, Temeljnim ugovorom i popisom.

“Borimo se na više “frontova” – od vraćanja fokusa na životne teme, preko insistiranja na izvođenju na čistac svih nepočinstava prethodne Vlade, do insistiranja na očuvanju državnih interesa do posljednjeg atoma snage. A imaćemo snage da sve navedeno dovedemo do kraja, to vam obećavamo”, saopšteno je iz SD-a. 

Na kraju, podsjećamo da je Skupština nedavno, na predlog SD, usvojila zakon koji je omogućio smanjenje akciza na gorivo za 50%, kao i zakon o ograničavanju cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, koji smo amandmanskim djelovanjem konkretizovali i učinili primjenljivim na prehrambene artikle, sredstva za ogrijev, dječju hranu i opremu, sredstva za lični higijenu i kućnu hemiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *