SD: URA trojanski konj velikosrpskog projekta

Znamo da URA-i teško pada ono na šta ih svakim danom podsjeća i SD, ali i cjelokupna javnost: da su zapravo TROJANSKI KONJ VELIKOSRPSKOG PROJEKTA, koji se poslednjih nedjelja brutalno sprovodi u Crnoj Gori upravo zahvaljujući njihovoj podršci. 

Razumijemo da im nije lako da se nose sa etiketom “političkih veleizdajnika” koja im se svakim danom sve više prišiva, jer se za državu u kojoj se nakon političkih promjena zaviore njene zastave kaže da je oslobođena, a kada se nakon pobjede zaviore zastave tuđe države, ta zemlja je okupirana! 

A sve to zahvaljujući upravo djelovanju navodno “građanskog” pokreta URA, koja nam je umjesto obećane slobode otvorila vrata okupacije, umjesto građanske države teokratsku državu jedne vjerske zajednice i njenih vazala, a umjesto ekspertske svetosavsku vladu, za čije ministre su crnogorci nastali etničkim inženjeringom, a ugledni kolumnisti su ustaška đubrad. 

Baš zato nas, za razliku od drugih, partijski šef poslanika Konatara, koji se našao u apostolskoj Vladi, ne podsjeća na Rahmana Morinu iz Miloševićeve Vlade, nego na Andriju Radovića, koji će ostati upamćen kao neko ko je prošao put od ministra i predsjednika Vlade Crne Gore, do veleizdajnika. 

Žao nam je što ste prinuđeni da tu surovu istinu slušate, ali vam za to nije kriv SD, nego vaše ponašanje i naopaka politika. To su činjenice koje ništa, pa ni toliko puta prežvakana tema “Ramada” ne može da izbriše. 

Na kraju, i Crna Gora ima svog Belog Preletačevića. Samo što za razliku od srbijanskog, crnogorski Miloš Konatar Preletačević nije parodija, nego crnogorska zbilja i jedna od četiri ruke trojanskog konja koji crnogorskim glasovima svakim danom izdaju Crnu Goru. O njemu su sve rekli oni koji su ga izbacivali iz partija, u kojima se zadržavao taman onoliko koliko im je bilo potrebno da ga upoznaju.

A povodom kontrolnog saslušanja oko najvećeg do sada zaduženja u “skromnom” iznosu od 750 miliona eura + 140 miliona kamate, koje je bilo “tajno i organizovano”, i koje zdušno brani Miloš Konatar Preletavčević, podsjećamo ga samo na njegovu izjavu nakon zaduženja od 500 miliona eura 2019. godine: “SVAKO NOVO ZADUŽIVANJE JE OKOV O VRATU BUDUĆIH GENERACIJA CRNE GORE I UZIMANJE NOVIH KREDITA ZA VRAĆANJE STARIH DUGOVA SE U EKONOMSKOJ TEORIJI I PRAKSI NAZIVA ULAZAK U “ZAČARANI KRUG ZADUŽIVANJA”. Ko o čemu, Miloš Konatar Preletavčević o poštenju.