SD: Usvojen naš prijedlog, naknade pripravnicima iznosiće 450€

Skupština Crne Gore juče je usvojila Prijedlog zakona o stručnom osposobljavanju lica sa visokim obrazovanjem koji su podnijeli poslanici Socijaldemokrata, čime će naknade korisnicima programa biti uvećane sa 266 na 450€.

“Nakon početka primjene programa Evropa sad, korisnici ovog programa, mladi svršeni visokoškolci, našli si se u potpuno podređenom položaju jer su, uprkos činjenici da minimalna zarada iznosi 450€, oni za osmočasovno radno vrijeme nastavili da primaju naknadu od samo 266€. Svjesni smo svih manjkavosti ovog programa kojima namjeravamo da se bavimo u budućnosti, svjesni smo da ni ovaj iznos od 450€ nije adekvatan, ali je ovo bio korak ka poboljšanju statusa svršenih visokoškolaca i zadovoljni smo što smo taj korak uspjeli da napravimo. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim koleginicama i kolegama na jedinstvenoj podršci ovom prijedlogu, čime smo pokazali da ipak postoje teme oko kojih svi možemo da se okupimo, nezavisno od političkih razlika”, saopšteno je iz SD-a.

Socijaldemokrate su već jednom predlagale ovaj prijedlog, međutim on tada nije dobio potrebnh većinu glasova da bude uvršten na Dnevni red sjednice Skupštine. Nakon toga su pripadnici Omladine Socijaldemokrata Crne Gore pokrenuli akciju tokom koje je, za kratko vrijeme, prikupljeno preko 3500 potpisa podrške ovoj i inicijativi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *