SD: VDT da preispita rad portparolke ODT u Pljevljima Nataše Bajčete

Socijaldemokrate Crne Gore pozivaju v.d. Vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića da preispita rad portparolke ODT u Pljevljima, Nataše Bajčete, nakon odluke da nema elemenata krivičnog djela čije se gonjenje preuzima po službenoj dužnosti.

Prosto je nevjerovatno da tužilaštvo u Pljevljima ne vidi otvoreno propagiranje fašizma i četničke ideologije koja se od 30. avgusta povampirila u Crnoj Gori. Nevjerovatno je i to da nošenje crne četničke zastave sa kosturskom glavom, kao i omalovažavanje policijskih službenika, od strane gospođe Bajčetić prolazi nekažnjeno. S druge strane, gospođa Bajčetić je bila i te kako agilna kada je podnosila krivične prijave protiv ljudi koji su na političkoj osnovi maltretirani, pokušavajući na taj način da od žrtve napravi krivca.

Očigledno je da gospođa Bajčeta nema nikakav problem sa promocijom četništva i fašizma u Pljevljima i Crnoj Gori. Sudeći po njenom ponašanju i djelima, mogli bismo zaključiti i da se tome raduje. Stoga smatramo da su se stekli svi uslovi da se preispita njen rad i utvrdi da li ona postupa shodno svojim ovlašćenjima i zakonskim odredbama ili shodno subjektivnom osjećaju i svom političkom opredjeljenju.