SD: Vladajuća većina nastavila sa održavanjem nelegalnih sjednica Skupštine

Vladajuća većina nastavila je, uprkos svim našim dobronamjernim upozorenjima, sa održavanjem nelegalnih sjednica Skupštine Crne Gore. I na jučerašnjim sjednicama, kao i na onoj prije njih, nije postojao pravno neupitan kvorum od 41 poslanika, a za zakone je glasalo 40 pravno neupitnih poslanika i jedna građanka kojoj mandat nije verifikovan u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore.

​Politička predstava u Skupštini koja je viđena 20. januara, u poređenju sa onom od 28, odnosno 29. decembra, sadržala je mnogo manje smijeha i aplauza poslanika, a mnogo više zabrinutih izraza lica i međusobnih trzavica koalicionih partnera i malo više teatralne vike. Da sve bude teatralnije, pobrinuli su se ničim izazvani članovi Vlade koji su izigravali fikuse u skupštinskoj sali, jer se o zakonima samo glasalo, bez rasprave. Sve je trebalo da izgleda kao neko jedinstvo očigledno nejedinstvenih partnera.

​Svjesni činjenice da su im i prethodna i jučerašnje dvije sjednice nelegalne, predstavnici vlasti se pripremaju da ne poštuju odluke Ustavnog suda o nelegalnosti sjednica, a onda u maniru djece koja su se zaigrala prijete da će dovesti u pitanje zakone i odluke prethodnog skupštinskog saziva iako znaju da su one donijete na legalnim sjednicama.

Ipak je pored nemuštih “pravnih” tirada poslanika i neprimjerenog pritiska na Ustavni sud i nedoličnih prijetnji toj sudskoj instanci, od strane onih koji nijesu sposobni ni Poslovnik da valjano protumače, jučerašnju zabavu za široke narodne mase u Skupštini upotpunio i „iskreni“ stav premijera koji kaže da u novoj vlasti nema partijskog zapošljavanja i da je samo malo ćakulao sa predsjednicom Republike Srpske. Nezaobilazno učešće u reality-u uzeo je i potpredsjednik Vlade za sve i svašta svojim „autoritativnim“ nastupom, kao da iza njega stoji 21 milion birača.