SD: Za rubriku vjerovali ili ne – verbalni nasilnik podnio prijavu

Spasoje Tomić – političar, a ustvari verbalni nasilnik, koji je na društvenoj mreži Tviter iznio najprizemnije i najsramotnije seksisticke kvalifikacije usmjerene na poslanicu Draginju Vuksanović, podnio je prijavu protiv predsjednice Foruma žena SD jer je sve gorenavedeno konstatovala na jednom portalu! Dakle onaj koji vrši nasilje podnosi prijavu protiv onoga ko nasilje osuđuje!

Da budemo precizni: Spasoje Tomić, koji piše: “Draginja primila vakcinu, da i nju nešto ubode”, a na koji se nadovezuju još ogavniji komentari, podnio je prijavu protiv Ivane Raščanin koja je između ostalog pisala: “Javno vrijeđanje žene, sa naglaskom na činjenicu da je žena, mora biti prezreno i sankcionisano. Ovakvim seksističkim i mizoginim porukama, ne može i ne smije biti mjesta, a ponajviše zbog toga što ovakav javni diskurs ohrabruje druge nasilnike! Primitivan čin funkcionera Demokratskog fronta!”

Zaista za rubriku vjerovali ili ne. SD se javno zahvaljuje Spasoju Tomiću, osvjedočenom ženomrscu sa kometarima kojih se stidi svako pristojan, što je podnio prijavu protiv naše funkcionerke. Jer kad neko kao Spasoje Tomić podnese prijavu protiv nekoga poput Ivane Raščanin, to znači da sigurno uradila nešto dobro.