SD: Za sada spriječen evidentni pokušaj fingiranja rezultata popisa

Socijaldemokrate Crne Gore smatraju da je stav mandatara za sastav 44. Vlade Milojka Spajića da je popis stanovništva neophodno odložiti pobjeda svih slobodomislećih građanki i građana, opozicionih političkih subjekata koji su, zajedno sa NVO sektorom i stručnom javnosti na ovome insistirali u prethodnom periodu. To je pobjeda građanske Crne Gore koja je jasno pokazala da ni milimetar neće ustuknuti pred bilo kim, čime smo, makar za sada, spriječili evidentni pokušaj fingiranja rezultata popisa stanovništva, saopštili su iz SD-a.

“Stav mandatara Spajića jasno potvrđuje da je aktuelna vlast bila prinuđena da se povuče pred ubjedljivom i neoborivom argumentacijom koja je ukazivala da bi ovako sproveden popis stanovništva bio predmet brojnih zloupotreba, da njegovi rezultati ne bi bili validni i relevantni, te da opozicija mora imati makar onoliko mehanizama kontrole koliko je tadašnja opozicija imala 2011. godine”, kažu u SD-u.

Ističu da očekuju što skorije formalno donošenje odluke o odgađanju popisa stanovništva, što je, što se jih tiče, osnovni preduslov za otpočinjanje dijaloga tokom kojeg bi se dogovorili kontrolni mehanizmi i njihovo sprovođenje, čime bi spriječili bilo koju mogućnost prevare koja je očigledno dugo pripremana na poznatim adresama, ali i definisali sve ostale detalje u vezi sa sprovođenjem popisa.

“Do formalnog usvajanja takve odluke, nastavićemo da, jednakim intenzitetom, sprovodimo kampanju za bojkot popisa”, zaključuju u SD-u.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *