SD: Žalimo što na Cetinju nije očuvan suverenistički blok

Nakon svega što su državotvorne partije, preciznije birači svih nas, iznijeli prethodnih mjeseci, sa 5. septembrom kao vrhuncem borbe za pravdu, građansko i sekularno društvo, ali i početkom pada klero-nacionalističke Vlade, izražavamo iskreno žaljenje što na Cetinju nije očuvano jedinstvo suverenističkog bloka. Ne našom krivicom.

To jedinstvo ne mora se ogledati isključivo u formalnoj saradnji, već i u razgovorima “u dobroj vjeri” i shvatanju da Crna Gora, u trenutku kad treba da popravlja ogromnu štetu koju nam je odlazeća Vlada ostavila u nasljeđe, nema luksuz da sopstveno vrijeme i povjerenje građana troši na međusobne razmirice.

Naprotiv. U momentima kad blok suverenističkih i progresivnih partija treba da jača i povezuje se, svi moramo da činimo ono što je u opštem interesu, a to je svakako jačanje kohezije, umjesto stalnog “odmjeravanja političkih snaga”. Odlika partija u kojima sjede državnici je upravo donošenje dugoročno dobrih odluka, koje u presudnim istorijskim momentima, a vrijeme koje živimo svakako to jeste, u obzir uzimaju širi državni, a ne uskopartijski interes.

Vjerujemo ipak se da će proevropske i državotvorne snage naći način da nastave tamo gdje su stale, a Socijaldemokrate, čije se članstvo dosljedno borilo za zaštitu državnih interesa decenijama unazad, a pod ovim partijskim imenom posljednjih 6 godina, umjesto stalnog poentiranja na činjenici da nikad strateški nije lutalo, niti ulazilo u neprincipijelne političke aranžmane niti na lokalnom niti na državnom nivou, učiniće sve da bude konstruktivan činilac u zajedničkoj borbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *