SDT se stavilo u funkciju škaljarskog brata Abaza

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) krenulo je, po nalogu škaljarskog brata Abaza, u obračun sa dvojicom poslanika Socijaldemokrata, saopštili su iz te partije.

SDT je uputilo zahtjev Skupštini Crne Gore, za skidanje imuniteta poslanicima SD-a Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću, kao i poslanicima DPS-aPredragu Boškoviću, Dragici Sekulić, Suzani Pribilović.

<<<SDT tražilo skidanje imuniteta Boškoviću, Brajoviću, Šehoviću, Sekulić i Pribilović<<<

“Dok žmure na jasne dokaze iz SKY aplikacije o umiješanosti samog državnog vrha u šverc cigara, dok se Rade Milošević slobodno šeta Crnom Gorom zato što nije propjevao ime Dritana Abazovića, dok Šavničanke i Šavničani osmi put, usljed nesposobnosti tužilaštva, neuspješno pokušavaju da ostvare svoje biračko pravo, dok se iz SDT-a igraju ping-ponga da li je protiv bivše ministarke odbrane Olivere Injac podignuta ili nije podignuta optužnica, u ovom slučaju su se, vrlo promptno, stavili na raspolaganje škaljarskom bratu i krenuli da rade po njegovom nalogu”, istakli su iz SD-a.

Prema njihovim riječima, iz tužilaštva “ćute na dešavanja 13. jula u Nikšiću, ćute na Krimovicu Bata Carevića, ćute na veze policijskog rukovodioca Kneževića sa kriminalnim klanovima, ćute na kriptovani telefon škaljarskog brata Abaza”, ali se, kako kažu, po komandi, oglašavaju na naredbu glasnogovornika kriminalnih klanova.

“Ništa tužilaštvo nije uradilo po pitanju nabavke oružja za početak građanskih sukoba od strane SPC, u susret parlamentarnim izborima 2020. godine, po pitanju 750 miliona tajnog, ali organizovanog zaduženja, po pitanju duplog negativnog mišljenja DRI za ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, kao i za završni račun za 2021. godinu, po pitanju krivičnih prijava podnesenih za ponašanje rukovodilaca u energetskom sektoru, ponašanja u tzv. “gluvoj sobi” tokom 4. i 5. septembra, kao i po pitanju malverzacija vezano za put Meljine-Petijevići”, naglasili su u SD-u.

Žalosno je, ocjenjuju u toj partiji, da se SDT stavilo na raspolaganje “jednom korumpiranom političaru”.

“Žalosno je, u konačnom, da se Specijalno državno tužilaštvo stavilo na raspolaganje jednom korumpiranom političaru koji je pozicije moći iskoristio isključivo za urušavanje države i pomaganje organizovanog kriminala, ali i njima, i svima ostalima šaljemo poruku da nas izmišljenim aferama i optužnicama neće zastrašiti i da zloupotreba moći koju pokušavaju da sprovedu protiv nas neće dati ama baš nikakve rezultate”, zaključuju u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *