Šehović Abazoviću: Nijeste vi spasili Crnu Goru, nego ste uradili sve da je izvalite iz zglobova

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović je u komentarišući danas tokom Premijeskog sata premijerovu opasku da je spasio Crnu Goru, odgovorio da je Abazović uradio sve ne da je spasi, nego da je izvali iz zglobova.

“Ne mislim da ste spasili Crnu Goru u prethodne dvije godine, nego da ste uradili sve da Crnu Goru izvalite iz zglobova. I da satrete sve crnogorsko i građansko u njoj”, odgovorio mu je Šehović.

Šehović je dalje ukazao da je SD bio protiv i Krivokapićeve i Abazovićeve Vlade.
“Bili smo snažno protiv Krivokapićeve Vlade u kojoj ste vi bili potpredsjednik zato što ste baš vi, sa onima koji slave Podgoričku skupštinu htjeli da demokratizujete Crnu Goru, što se na taj način ne radi. A protiv smo vaše manjinske vlade zato što nije u redu da URA i SNP, koje su zajedno sa ostalim partijama prethodne prlamentarne većine, uveli Crnu Goru u političko blato, imaju značajnu većinu u novoj vladi koja iz tog blata treba da nas vadi”, saopštio je Šehovic  

Šehović je Abazovića pitao i kakav je trenutni status Petra Kneževića, koji je bio dio najužeg komandnog lanca tokom sramne policijske akcije 4. i 5. septembra na Cetinju, odnosno šta namjerava da preduzme nakon “njegovog priznanja da je tokom te policijske akcije po sopstvenom priznanju bio u neposrednoj komunikaciji sa pojedinim kriminalnim grupama  
“Šta čovjek, koji Crnogorce naziva “bagrom”, uopšte radi u policiji? Da li ste i dalje ponosni na akciju na Cetinju? Na šok bombe i suzavac, kojima je zatrpavano Cetinje. Da li je profesionalno to što je angažovana privatna firma da havariše desetine automobila? Da li je profesionalno bilo to što je javnost dezinformisana o Molotovljevom koktelu? Da li ste istražili ko je odgovoran za tu laž”, upitao je Šehović.

Pozvao je Abazovića da se izvini građanima zbog akcije policije u septembru. Ne zato što na taj način može promijeniti ružnu sliku  koju je dobar dio suverenističke javnosti stvorio o njemu, jer mu ni Cetinje ni Crna Gora neće zaboraviti sve što je radio protiv njenih interesa u prethodne dvije godine, nego da bi na taj način makar pokušao da umanji sramotu države, koju su nažalost tokom tih dešavanja simbolizovali upravo Zdravko Krivokapić i tada njegova desna ruka Abazović. 

Šehović je na kraju zaključio da nije u redu da Abazović, kao tadašnji koordinator službi bezbjednosti tokom akcije policije 4. i 5. septembra, sada bude premijer Crne Gore, posebno kada znamo da je Vlada čiji je on bio potpredsjednik i desna ruka bivšeg premijera Zdravka Krivokapića, pala upravo na Belvederu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *